Sunday, 10 June 2012

Yang suka makan MAGGIE,jom join baca ni..


hye,hye,hye..slm blogger dan salam 1Malaysia!!

     Sebelum langkah nak blik asrama,sblm sakit dtg mnyerang kmbali,sblm mata mula mengantuk,saya nak share smething kat korang semua..

    Entry sy hari ni,sy dpt idea dari salah 1 blogger kwn kita ni..nnt sy link kan blog dy k..hmm..dari tajuk 2 pun korang msti tw kan pasal apa..hehe..gud3..


     Saya tw kbnykkan ramai orang skrg lebih suka makan Maggie kan..lebih2 lg Maggie Laksa kan..tapi..xkira la,pljr sklh rendah ka,mnengah ka,pra-u ka,pljr Universiti ka,pkerja2 ka,ibubapa pun ada jg..apatah lg dokter pun ada gak yg suka mkn Maggie ni..maaf la klu ssiapa yg terasa..sy x tujukan khas tuk sseorang pun..ni umum..sy xkan tw pun org yg tgh mmbaca ni suka mkn Maggie tau x kan..hehe..

     Saya tw kenapa Maggie ni jd makann favourite korang slain mknn len..sebab..Maggie ni makann terpantas n termudah la sangat nak siap kan..just letak air panas then letak serbuk terus gaul..siap!kan dah bleh makan..simple..~ 

     Sini saya nak share sikit la kat korang ttg KEBURUKAN Maggie ni,sebab ramai pula orang kesayangan saya ni suka sgt mkn maggie..klu sebulan sekali 2 ok lagi..ni mcm tiap2 hari makan wlpn bkn stiap wktu..puas dah mulut ni bg nsht kat dorang semua..tp ntahla..tggu nasi dah jadi bubur bru nak berhenti kot..sy bg share n nsht ni pun,sbb risau kesihatan korang semua nnt bila effect 2 dah aktif..


     Dari dulu lagi orang tua-tua selalu pesan yg Maggie ni xbek tuk otak..nnt jadi xpandai..bahasa kasarnya,bodoh la org ckp..kan..saya pun xtw la btul tw x,tp saya sllu gak guna statement 2..spya sy dpt elakkan dari tertagih tuk join org depan mata sy mkn maggie..hehhe...

     cuba korang buka link ni..Realiti Faiz Ibrahim..korang ada nmpak gmbar 2 kan..haa..korang nmpak kan pa bahan2 yg kena guna tuk hasilkan sebungkus maggie ja..cuba korang bayangkan dah brapa byk dah bahan-bahan bhaya ni dalam stomach korang??betimbun tw x..??

     Sekarang korang cakap xda pa2 effect kan..ya la..skrg korang masih muda,body pun masih kuat lagi kan..tu luaran ja korang nmpak,tp bila umur korang dah skitar 30-40 tahun,luaran yang dulu2 2 dah xde dah..hapus dihanyut oleh dalaman punya sebab..tym umur tu,start dah korang lemah2..makin hari,makin lemah..mcm2 penyakit kita xtw brpa banyak dah dlm body korang 2 nnt,yg hanya dsebabkan korang sllu makan maggie tym muda-muda dulu..

   
     Kalau dah terkena 2,dah merasa effect dy skrg,menyesal pun dah xguna dah..hanya mampu mmberi nasihat kat org sekeliling ja dpt..INGAT..effect 2 xla smestinya tym umur korang tym area 2..tp kuasa Allah kan..bila2 masa pun boleh jadi..Allah xsuka ngan hambaNya yang xpndai jaga ksihatan..sebab,kita xhargai tubuh badan yg sihat yg Allah dah bg kat kita..kan dah tw n sllu dgr org bg nsht,Maggie 2 xbek tuk kshtn,,tp msih gak degil..so..up to you la..sy cuma nak share n mampu bg nasihat ja wlpn sy xprnh mngalaminya..
     
     So,sampai sini ja la post azian ari ni..saya harap post ni sdikit sbnyk dpt bg maklumat kat korang semua yg suka sangat2 makan Maggie kari,tomyam,laksa,pama n sewaktu dgnnya..klu setahun 3 kali tu ok lg..mcm saya..hehe..segala mklumat ni cuma nak share2 ja..xda nak perli tau nak sindir ka tau nak sruh korg stop trus..cma berwaspada ja..dgn waspada 2 ja ble wat korang kurangkan mkn makann segera sprti Maggie ni..owk..yg nak still makan Maggie 2,truskan la..sy xtnggung k..sy mnta maaf jika ada sepa2 yg tersinggung..

Wassalamualaikum...wallahuaklam...~ ^__^
     

9 comments:

  1. salaam Azian

    thanks for the informative info about the negative effects of consuming instant noodles. Yeah, there are loads of additives being utilised in producing maggi, without doubt.

    take care and wassalam

    ps: can we be friends? may i have your email please

    siti zulaika

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you..alamak,,sy ni kurang speaking bi la skit..
      hehe..by the way..trm kseh ct zulaika..
      sure u can be my new fren..
      nurazianyggt@yahoo.com my email..
      tc too..wassalam..

      Delete
  2. yang penting makannye tidak banyak2 atau keseringan. kalau cuma sesekali masih wajar.

    ReplyDelete
  3. erk,, baru je habiskan maggi td, nyesal lak T.T

    ReplyDelete
  4. thanks for the info. wanie memang tak makan megi...tapi rumet suka lah..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

    Jana pendapatan lumayan melalui perniagaan TOPUP PREPAID di TopupPrepaid2u.com. Ramai pelanggan kami
    telah berjaya dalam perniagaan ini.


    Bina Perniagaan Tanpa Henti. Modal Kecil! Untung Besar & Pasaran Tiada Had! Pendapatan bulanan sekitar RM600 - RM8000 sebulan!!

    Pendaftaran serendah RM10 dan PERCUMA sebuah HANDPHONE. Promosi terhad untuk 50 pendaftaran terawal.

    Rebutlah peluang ini...

    "9/10 Rezeki Adalah Datangnya Daripada Perniagaan"

    Layari TOPUPPREPAID2U.COM


    Ikhlas,
    Narul Erwan Shah bin Hasan,
    [0195983551]

    Admin,
    TOPUPPREPAID2U.COM

    ReplyDelete
  6. dari gambarnya saja sudah lapar awak

    ReplyDelete
  7. alamak..hehe,,jgn pula ttba p buka puasa yer..
    skali skala ble la mkn..jgn la tym sahur n bbka mkn maggi pla..ada kang skit prut..

    ReplyDelete
  8. huhhuhu...bwu je beniat nak bwa sebungkus maggie kat ostel...

    ReplyDelete